Mutatie melden

 

Met regelmaat krijgen we vragen binnen of we hulp willen bieden bij het vaststellen van een (nieuwe) mutatie of bijzonderheden bij een vogel.
Uiteraard willen we daar graag aan meewerken.
De afgelopen jaren sprongen we dan in de auto en reden we vele kilometers met het idee iets bijzonders te zien.
Soms leek dat in het eerste geval ook zo, maar vaak ging het dan over een mutatie combinatie.
Uiteraard konden we de liefhebber dan toch nog een beetje van dienst zijn om te vertellen wat voor mutatie combinatie hij/zij had gekweekt.
Alleen dat hadden we ook kunnen doen zonder vele kilometers te rijden, maar via Email of per telefoon na het ontvangen van een foto.
Soms lijkt iets heel speciaal en blijkt het om een tijdelijk verstoring (modificatie) te gaan.
Vandaar dat het heel belangrijk is om er zeker van te zijn dat het een vogel is die minimaal een keer geruit heeft zodat het al zekerder is dat het een blijvend iets is.

 

Hoe gaat de NSG om met dit soort zaken.
Op het moment dat we een melding binnen krijgen vragen we altijd om foto`s en een kweek verslagje.
De foto`s zijn om vast te stellen wat er te zien is. Op de foto`s moet te zien zijn borst/buik, rug, staart en de vleugel gespreid en gesloten.
Daarnaast de poot met duidelijk de ring met het nummer erop.
Het verslag moet bestaan uit, uit welke combinatie de vogel is gekweekt en wat de broers en zussen voor mutaties / combinaties zijn.
Dit alles bespreken we dan intern en zullen de liefhebber laten weten wat de verdere stappen zijn die we willen gaan nemen. Dit alles gebeurd uiteraard in samenspraak met de liefhebber in kwestie.

 

Heeft u wat te melden neem dan contact op met onze technisch advies: secretaris.neophemastudiegroep@gmail.com